måndag 28 april 2008

Efter soft helg kommer spänstig måndag

I dag blev en bra träningsdag trots att Karina är på tjänsteresa och jag har Rune själv på 24-h-basis. Det började med en åtta kilometers joggingtur med barnvagn runt Pildammsparken. Massor av löpare ute i det fina sommarvädret. Rune tyckte det var kanonkul första varvet och tjoade och skrattade för att sedan slockna andra varvet. Vis av erfarenhet så stannade jag och aktiverade honom så han inte under några omständigheter somnar i vagnen. Jag vet vilken dag det blir isåfall, nämligen en uppochnervänd dag där inget funkar. Men efter att ha spanat ankor nån minut kunde vi fortsätta och med hjälp av några till minipauser så lyckades vi ta oss hem i vaket tillstånd.

Nästa pass blev ett kvällspass med duathlonintervaller. Ställde upp trainern i vardagsrummet så jag ska höra om Rune vaknar och sen varvade jag löpning och cykling. Jag tog korta rundor ute ifall han mot förmodan skulle vakna. Körde 1.4 km löpning, 20 min cykling, 1.4 km löp, 20 min cykling, 1.4 km cykling , 15 min cykling, 1.4 km löp. De två första cykelintervallerna la jag in 6-minutersavsnitt med riktigt hård cykling. Hade laddat mp3-spelaren med en riktig klassiker: Rage against the Machine:s första platta. Den är brutal att springa till. Har så många minnen till den också. Tänker på Chamonix säsongen 93/94 när T-shirts med ryggtrycket "fuck you I won't do what you tell me" var hetaste modet. Eller på deras konsert på Roskilde 94 som förvandlade 70 000 pers till en arg skitförbannad hoppande massa, folk var som galna. Hursomhelst, den är grym att springa snabbt till och mina löpintervaller gick därför också fortare än jag planerat.

Kanske berodde det också på att jag var utvilad. Förutom ett litet meningslöst cykelpass så var jag helt fri från träning hela helgen. Istället hade Karina och jag barnvakt och åkte ut för att äta gott och övernatta på Elofs Skafferi. Vad gör två småbarnsföräldrar när de äntligen är ensamma och har ett hotellrum till förfogande? Jo, det första som händer, en minut efter att vi checkat in, är att vi slänger oss på sängen och ... somnar :) Tio månader har tagit ut sin rätt.

Senare på kvällen fick vi en fantastisk vegetarisk sjurätters baserad på lokala råvaror och till det roliga öl-sorter. Ett knäppt ställe med jättegod mat som jag verkligen kan rekommendera. Det enda som var dåligt var nog deras granne, som började snickra på sitt hus strax efter klockan sju när bakfulla småbarnsföräldrar ville sova...

Elofs Skafferi

1 kommentar:

Karin sa...

Wow, vilken träningsdag :-) Låter som om du och Rune hittat formeln för bra träningsdagar nu!
Förstår att föräldraskapet tar ut sin rätt, men vad härligt ni verkar ha haft det. Mer sånt åt trötta föräldrar tycker jag! :-)