torsdag 24 april 2008

Fartpass på trasig cykel

Fy vilken vekling jag är. Fryser och huttrar och känner mig helt ur slag efter dagens cykling med Linus från funbeat. Vi körde en dryg sexmilare och Linus som är en betydligt bättre cyklist än jag föreslog att vi skulle köra paråkning. Den ena drar på och den andra tar hjul och så växlar man fram och tillbaka. Det var bara det att Linus cyklar så jäkla fort så att det nästan var lika jobbigt att ta hans hjul som att ligga och dra. Som tur är hade han valt en lite hackig rutt, nämligen Malmö till Lund och sen knöla oss genom Lund ut till Södra Sandby. Det blir väldigt många rödljus = vila :) Jag har aldrig kört paråkning förut så jag drog på max redan från början vilket ju var ett stort misstag. Fick mjölksyra efter ett par hundra meter och noterade nytt rekord i cykelpuls redan i Burlöv. Och ny rekordtid till Lund också. Efter lite mysåka och rödljus genom Lund så körde vi på rätt bra ut till Södra Sandby. Tyvärr krånglade mina växlar och min kedja, så jag kunde inte använda lilla klingan fram och backen över till Dalby var inte alltför skön. Dessutom började nåt skramla inne ihjulet och jag upptäckte sen att en eker gått och förmodligen har själva toppen åkt in. Irriterande.

I Dalby bestämde vi oss för att köra hårt fram till Staffanstorp och sen ta det lite lugnare hem. Och nån kilometer före Staffanstorp tog jag slut helt, var fullkomligt tom på energi och det snurrade i skallen. Det märks att jag inte är van vid att cykla den här typen av fartpass, ligger ju bara och puttrar långpass i makligt tempo.

Tidigare på dagen träffade jag Johan och hans dotter Ella som var inne på besök i Malmö. Vi fikade och Ella och Rune busade runt bland borden. Appropå Rune: han kan stå själv nu. Igår när Karina skulle natta honom hade han stått upp själv i typ 20 sekunder. Själv missade jag det hela, men jag är inte bitter... Här går man hemma och tar hand om sin son om dagarna och så kommer ens fru hem och plockar russinen ur kakan... Nåja, han stod faktiskt lite i dag på caféet också så jag är nöjd :)

Efter lite lekplatslek så stack vi i väg på en liten joggingrunda i det fina sommarvädret. Johan har en Chariot Cougar som är en riktig värstingvagn. Vi bytte lite och den rullar ju som en dröm. Det blev två yttervarv i Pildammsparken plus lite till, allt i lugnt och fint tempo. Kände knappt nåt i hamstrings men jag måste verkligen köpa nya skor, de är verkligen helt slut.

Nu är det trötta ben i säng!

4 kommentarer:

Cykelmygga sa...

Är det din nya cykel du misshandlat så??!

Med några till fartpass på cykel så kommer det kännas mycket bättre.
Jag körde en "hård" intervall på Ljungenrakan igår och nu händer det saker när jag trycker på. Men visst svider det i låren:)

askan sa...

Ja det är min nya cykel... Men växlarna/kedjan måste ju vara felinställda, det ska jag be att få justerat. Och ekern, ja shit happens... MEn det borde väl vara lätt fixat?

Jag hade inget vidare tryck i benen igår, men förra helgen hände det grejer när jag tryckte på, så jäkla skön känsla. Kanske borde köra fartpass när jag ändå cyklar trainer.

Karin sa...

Måste säga att det var starkt av dig att ändå hänga på Linus när du fick mjölksyra från start. Bra psyke där! :-)
I övrigt låter det som om du har flyt i träningen nu (frånsett en krånglande cykel, men jag tänkte på själva träningen i sig). Det ska bli kul att se vart detta slutar i augusti!

askan sa...

karin, jag tror att jag hängde med Linus för att han tog det lite lugnare... Jag har lovat honom att nästa gång ska jag inte maxa första rycket, utan spara mig lite :)