fredag 3 oktober 2008

Ultrapremiären bokad

De sista veckorna har jag lockats av trail-trenden. Det är ute i terrängen man ska vara, inte på platta cykelbanor eller i stadparker. Jag vill springa i backar och på stigar, bli lerig och få grenar i ansiktet. Förra helgens vandring i Västergötland ökade suget nära max och jag började åter igen tråna efter Markusloppet, ett 50 km långt lopp på Skåneleden som går om tre veckor.

Mina anledningar att inte ställa upp var först rent rationella; jag borde inte sabba min rehab utan ta det lugnt och stilla. Men den typen av argument biter inte längre. Nej nu har det mer varit fegisen i mig. Loppet är långt och det ryktas om backar och jag har faktiskt bara haft ett (1!) enda långpass sen oktober förra året, förutom Kalmar triathlon men där lullar man ju mest runt. Det som fick mig att ändra mig var en gammal podradiointervju med coola ultralöparen Catra Corbett som bl a hunnit med åtta 100 miles-lopp i år. Vafan, om hon klarar det så klarar jag Markusloppet. Visserligen löptränar hon 15-20 mil i veckan, vilket jag kan få ihop en bra cykelvecka, men det är ändå så grymt inspirerande att det finns människor som klarar av den typen av utmaningar. Och de flyttar ens gränser. När man lyssnar på någon som beskriver 100 miles-lopp som vilka lopp som helst, då tappar man snart respekten för långa distanser och att jag ens var lite rädd för 50 km känns då helt plötsligt alldeles futtigt. Så tack Catra, jag har nu anmält mig till min första ultra! Och för första gången i mitt liv så har jag inget tidsmål, jag vill bara ha kul!

8 kommentarer:

Fredrika sa...

Grymt kul att höra!! Jag hade också sprungit Markusloppet om det inte vore för SUM. 50K, perfekt för Maffelöpning :-)

askan sa...

fredrika, det ska bli jättekul och spännande.Tippar att ni kommer få det riktigt skoj på SUM också!

Benet sa...

Fan vad spännande! Blir det med Marley i lurarna? :)

askan sa...

Haha, Marley hade nog passat farten :) Nej på lopp har jag aldrig musik. Du vet väl vad man säger: Enjoy your pain, you've earned it. Inte tänker väl jag distarhera bort det med skval i öronen.

tillbakatillutmattning sa...

Jo, man kan inte alltid vara rationell. Även själen behöver sitt, inte bara kroppen.

askan sa...

tillbaka, det är rätt, ibland får kroppen böja sig för själen.

Fredrika sa...

Just nu har jag fått erbjudande om en tjänsteresa till Lund precis inför Markushelgen. Det är två veckor efter SUM. Ändå så har hjärnan börjat ticka igång på dumheter. Eller är det själen?

Anna (Orka mera) sa...

Låter grymt kul. Jag hänger på nästa år!