måndag 29 september 2008

Topografiska föreningen

Jag och fyra gamla kompisar åker varje år i väg och bestiger något landskaps högsta topp. Toppbestigningen brukar föregås av lite vandring, nån whisky och god mat längs vägen. Efter bestigningen lagas det mer god mat, det blir mer whisky och sen pratar vi skit tills vi somnar. Upplägget har varit detsamma sen vi började, även om trenden har varit att vi blir mer bekväma. Vandringsdelen blir allt mindre och vi sover hellre i stuga än i vindskydd.

I år var det dags att bestiga Galtåsen, Västergötlands högsta punkt på 361 m ö h. Vi samlades i Ulricehamn, placerade ut bilarna och gav oss ut längs leden. Fantastiskt vackert! Som smålänning i Skåne så saknar jag inte bara barrskogen utan också det lite mer kuperade landskapet. Och vilka stigar! Jag har aldrig varit så sugen på att börja med terränglöpning som i lördags. Provsprang lite och inget fel på Malmös platta cykelbanor, men det här är löpning som den ska vara. Stigar, gläntor, kohagar, granar, stenmurar... Lovade mig själv att jag måste ge mig ut till Genarp eller Skrylle och sticka ut på Skåneleden en runda innan vintern kommer. Och så blev jag sugen på Markusloppet igen, fast jag vet att jag är otränad för nåt sånt och fast jag borde fokusera på min rehab.

Efter toppbestigning och god middag så gav vi oss ut och tävlade i allt vi kunde komma på. Kasta macka högst studs, flest studsar, längst studs, hitta balansen på en gungbräda, Herren på täppan uppe på en grushög, mm. Örjan vann som vanligt allting.

7 kommentarer:

tillbakatillutmattning sa...

Hmm, Markusloppet lät långt... Hur går det med rehaben? Håller du ställningarna?

Ska själv i vinter ta mig en allvarlig titt i Elphinstons övningsbank och försöka få till något stärkande för gluteerna och trakterna därikring.

Har du hittat någon favoritövning så tipsa gärna.

Anna (Orka mera) sa...

Mmm, markusloppet går jag också och drömmer om! Det verkar riktigt skoj. Fast just i år krockar det med allt! men nästa år, då jäklar!

askan sa...

tillbakatillutmattning,
Jo rehabben har gått bra. Jag skulle egentligen gått över i fas 2 förra veckan, men jag var sjuk. Därför kör jag en extravecka i fas 1 för att vara på den säkra sidan.

Jag har varit konstant öm i glutéerna sen jag började så du kan vara lugn; de kommer få sitt :) Det är väl speciellt glut medius som jag varit öm i. Jag gillar speciellt benböj med boll mot vägg där man använder Gmax på vägen ner, lägger över tyngden på låren och sen lägger tillbaka den på Gmax när man reser sig. Den ger kontroll över musklerna samtidigt som den är rätt jobbig.

Kul att du också ska köra Elphinston.

askan sa...

Anna, jag tror att det blir nästa år för mig också. Jag har egentligen inte sprungit långpass på ungefär ett år. Men det verkar så grymt kul!

Var det på den banan ni var och ultra-tränade?

Benet sa...

Vilken skön tradition!

Karin sa...

Håller med Benet, vilken härlig tradition ni har! Fortsätt så :-)

askan sa...

benet och karin,

javisst är det en fin tradition. Och jättekul!