fredag 24 oktober 2008

Inför Markusloppet

Nu är det mindre än ett dygn kvar till ultrapremiären och det känns väl sådär. Jag har iallafall lyckats träna två pass den här veckan. Det första var Katarinas testpass i spinning. Hon körde rätt hårt med oss och jag var tvungen att mygla i sista backen för då kände jag att förkylningen inte hade släppt. Kul var det hursomhelst. Det andra passet var en trekilometersjogg igår kväll för att testa hur det känns att springa med camelbak. Under den korta joggen avgjorde jag att det inte blir camelbak utan mitt nya vätskebälte istället, Nathan Sports Speed 4. Det rymmer totalt 12 deciliter och har några småfickor för att nycklar och mobil. Det borde räcka till den enda vätskekontrollen vid drygt 23 km.
I dag känns det rätt förkylt, men jag hoppas det släpper lite till i morrn. Det ska bli intressant att se hur kroppen fungerar på ett så här långt pass efter fem sjukveckor med minimal tmed träning. Förutom de här sista veckorna så har jag mer eller mindre tränat konditionesidrott kontinuerligt sen i maj förra året. Det har enstaka sjukveckor och en massa skador, men nåt har jag nästan alltid lyckats träna. Det blir hursomhelst ett intressant test av hur mycket den kontinuiteten är värd när sista veckornas träning varit nära noll.

2 kommentarer:

Fredrika sa...

Spännande!! Det kommer att bli så himla kul. Och jag tror du ganska lätt kommer att slå min tid från SUM :-) (6:51)

askan sa...

Fredrika,
det ska bli jättekul. Ute öser det ner så jag tror det kan bli rätt gyttjigt och fint :)

Vi får utbyta erfarenheter sen så man kan planera om det blir SUM eller Markus nästan år. Fast då är man väl tillräckligt stark för dubbel va? :)