torsdag 24 juli 2008

Nio dagar kvar...

Om nio dagar smäller det! Startskottet på Kalmar triathlon går 0700 den 2 augusti. Jag hade egentligen lagt upp en fiffig vilo- och toppningsplan för sista två veckorna, men pga vadskadan så blir det mest fokus på vila tyvärr. Den enda träning jag kan köra vettigt är simning, så därför tog jag ett lite längre pass igår och simmade 1h40 min. Jag började med 1000 meter rätt av, fortsatte med 10*200 och avslutade med 5*100. Istället för vilopauser la jag in 50 meter bröstsim för att inte får ner pulsen så mycket men ändå vila crawl-musklerna. Tanken var att jag i första hand inte skulle träna simning, utan "löpning", dvs hålla igång de energiprocesser som kommer behövas vid längre distanser. Egentligen skulle jag väl simmat lite till, men kroppen började bli slak och jag stack hem. Dessutom har jag aldrig simmat så långt förut, 4300 meter, så jag är nöjd.

Ikväll ska Tove Wiklund hålla cykelpass med klubben och det tänkte jag hänga med på. Hon har utlovat ett lugnt tempo i början och det tänkte jag fortsätta med hela passet. Ska jag vara ärlig så hoppas jag nog egentligen på att hon ska dela med sig av nåt hemligt knep som hjälpte henne till 9.26 på Ironman Austria för några veckor sedan. Kanske kan det hjälpa mig till sub-12 i Kalmar :)

4 kommentarer:

Anna sa...

Jag är impad! Själv har jag ågren av stora mått inför Skanör triathlon samma dag. En tiondel av din utmaning....

askan sa...

Lite ågren har jag också... har kommit till den fasen där jag börjar känna efter hela tiden, har jag inte lite ont där eller här...

Benet sa...

Fasen vad spännande när det är så nära! Jag hoppas verkligen att du "glider" in sub-12. Så makalöst imponerande om du fullföljer!

askan sa...

benet,
du får hålla tummar och tår för det kommer jag behöva. Och du får gärna börja redan nu så mina hamstrings läker :) Så ska jag se till att glida in på sub-12, eller iaf fullfölja.