söndag 27 juli 2008

Bu för alla skador, hurra för havet

Nu är det mindre än en vecka kvar och tankarna handlar alltmer om Kalmar. Tyvärr handlar det mest om skador, känns som det är säsongens tema... På cyklingen i torsdags rev jag upp mina gamla taskiga hamstrings igen och det känns rätt illa just nu. Visserligen fem dagars vila framför mig, men jag känner mig ändå osäker på hur det ska gå.

Trist på en annars så underbar träning i kvällsolen. Tove hade lyckats dra ihop ett stort gäng heleneholmare och vi cruisade först runt i en stor klunga för att sen dela upp oss för tempocykling runt en 24-km-bana. I klungan låg jag par med hennes danske tränare Jens som gav mig en massa råd och tips inför Kalmar. Jag har ju haft problem med att få ner pulsen efter simningen och han menade att jag måste prioritera det och ta det riktigt lugnt i början på cyklingen. Jag fick också lära mig ännu en anledning till att inte ha strumpor på cyklingen. När man kissar så rinner det längs benen och ner i skorna - då vill man inte ha strumpor. En massa bra råd alltså...

Jag började fundera på om jag är överkänslig inför lopp och känner efter för mycket. Men jagtror inte det, utan jag tror bara att jag helt enkelt är skadad jämt nu för tiden, men med tre grenar går det alltid att lösa. Jag springer och så får jag ont, då kan man cykla istället och när det gör ont så får det bli simning. Känns inte hållbart i långa loppet. Jag behöver verkligen en totalrenovering så efter Kalmar får säsongen vara slut, även om den blev kort.

Igår blev det en riktig fin simning nere i Västra hamnen. Gick ner vid Scaniaplatsen och fick nästan tränga mig fram bland alla badgäster som valt att päsa i solen. Man känner sig lite skum när man glider runt i våtdräkt på ett sånt ställe, men med badmössa och googles på så kan man vara säker på att ingen känner igen en :) Simmade ut och kände lite på havet och drog sen 6*6 minuter i bra tempo och med full fokus på andning och navigering. Det var verkligen ett toppenpass och min navigering känns allt bättre. Har varit lite nojjig med att simma själv i havet, men det känns helt säkert att simma utmed alla badbryggorna.

På kvällen blev det sen rajtantajtan med alkoholfri öl och veganburgare på Möllevångsfestivalen. Rune gillade speciellt karnevalstågets sambamusik och jag speciellt tågets osannolika mix av glittriga sambarövar och den poltiska möllanvänstern.

4 kommentarer:

Benet sa...

Kissar? Rakt av bara?... Hmmm ja, det är klart, kanske inte läge att stanna. Hur löser man det om det trycker på i andra ändan?

Coolt att simma omkring i våtdräkt bland alla badgäster.

- Kolla pappa!! Vad är det??
- Hm? Förmodligen en sån där blivande järnmanshjälte.
- Coolt!

Lycka till i Kalmar!!

askan sa...

haha, ja jag kommer iallafall stanna om det blir den typen av nödläge. Lite kiss i skorna är en sak, men sen är väl ändå gränsen nådd? :)

MAn ser lite dåligt på kort håll när man simmar ute, man siktar ju på nåt långt borta, så jag råkade simma rakt in i en klunga folka som skrek högt kan jag säga.

Tack, jag ska göra mitt bästa i Kalmar!

E sa...

Aj då att baksidan strular igen. Hoppas att det är borta till Kalmar.

Ang "att göra # 2" när man cyklar...finns det inte ett talesätt som låter ungefär så här:
Det jämnar ut sig, sa kärringen som sket på cykelsadeln.

Lycka till med allt på tävlingen!
/Ellinor

askan sa...

Ellinor,
ja det känns lite surt med baksidan just nu, lite oväntat att den skulle dyka upp så här. Även om den blir bra är jag lite sktraj att den kommer på tävlingen igen, för den kom ju bara rätt var det var när jag cyklade. Var på massage i dag så kanske kan det påskynda läkningen.

Även om det jämnar ut sig så tror jag att jag hoppar kärringens modell :)