tisdag 1 juli 2008

Mina skor

Jag älskar mina Asics Gel Foundation. Utan dem hade jag intekunnat springa. De är breda och trycker inte det minsta på den svullnad jag fick på trampdynan för några månader sen. De är grymma.
Jag hatar mina Asics Gel Foundation för de är så stora, tunga och klumpiga och totalt saknar löpkänsla. Fötterna glider runt i dem och det är som att an snörat på två stora necessärer med bra dämpning. De saknar passform och man snubblar så fort man lämnar asfalten eller gruset. Men jag får nog hålla mig till dem ett tag till. Jag har knappt nån svullnad kvar, men jag vågar inte chansa på skönare och smalare skor just nu.


Jag har satt igång med Rehabträningen nu och det är rätt kul, även om jag får en grym träningsvärk ochännu inte klarar riktigt så många repetitioner som jag ska. Jag funderar lite på hur jag ska utöka övningarna, för när man väl håller på kan jag lika gärna köra lite mer. Läste en tråd på funbeat om skadeförebyggande träning och fick en massa tips; plocka bestick med tårna, leka på lekplatsen (gör jag varje dag :) och andra konstiga övningar. Jag fastnade lite för MAQ-muscular action quality, en metod som syftar det till att öka den funktionella rörligheten och styrkan, men också neurologiska kontrollen, enligt en av upphovsmännen Pierre Johansson. Känns som mitt i prick för stela mig med den onda ryggen.

I söndags blev det första simpasset på ett par veckor och jag försökte hålla ett högt tempo med bara korta pauser. Det var tråkigt men väntat att upptäcka att jag tappat 10-15 sek/100 meter jämfört med i vintras, men å andra sidan kunde jag simma igenom passets 3200 meter utan att jag blev helt slut. Nåja, med våtdräkt på så löser det sig, då spelar bra teknik och vattenläge inte lika stor roll.

Igår blev det ett löppass på förmiddagen. Katarina och Emil lekte med Rune och jag stack iväg en runda längs Ribban och bort mot Sibbarp. Det är verkligen härligt med förmiddagslöpning, skön luft och det har inte hunnit bli så varmt. Sen är man nöjd med sig själv hela dagen och man blir piggare på nåt sätt.


I dag blir det vila. Ska förbi Möllevångstorget och bunkra upp med frukt och grönt, för nu börjar juli månad - månaden med fokuspå kost. Jag och Karina ska köra ett ryck och börja planera måltidena bättre innan vi handlar och minska ner på smörgåsarna. Vårt mål är att vi ska äta nyttigare, mer miljövänligt och säsongsbetonat och slänga mindre rester genom bättre planering. Vi äter väl ganska nyttigt redan nu, men vi ska bli ännu bättre och det blir alldeles för många rostmackor per dag. Kan bli ett kul projekt!
Möllevångstorget

2 kommentarer:

Benet sa...

Förmiddagslöpning, ja. Det var ett tag sedan. Som du säger känner man sig ofast pigg och stark hela dagen efter ett skönt pass tidigt på dan.

Nyttig(are) mat är alltid kul. Jag fick tips av en kollega om två intressanta butiker i Malmö som säljer energirik slowfood, "Morot och Annat" samt "Astrid och Aporna". Jag kommer att göra ett besök där vid nästa Malmövisit. Får se vad man kan hitta för spännande grejer. Min kollega köper bl a sina Müsli-råvaror där.

Lycka till med Rehabträningen!

askan sa...

Benet,

Morot och annat ligger lite fel sida av stan för mig, men på Astrid handlar vi ofta. Vi käkar vegetariskt och de har Malmös bästa och definitivt roligaste veggoutbud. Ska man grilla veggo så finns det hur mcyket som helst. Lite dyrare än ICA och andra, men eko och rättvisemärkt. Och kvalitet. Det ställe måste du prova!

På Morot och annat har jag bara varit en gång, så jag kan inte uttala mig. Du fr återkomma med rapport!