måndag 24 augusti 2009

Orienteringspremiär

Det är viktigt med matchande klocka och skor när man orienterar:
Garmin Forerunner 310XT och Vasque Aether Tech

I helgen stack jag, Uffe och Henning ut på en orienteringstävling som ingår i en serie som jobbet anordnar. I bilen ut försökte jag och Henning hetsa Uffe lite eftersom han är gammal rutinerad orienterare och borde spöa oss enkelt. Han försökte ändå snacka ner sig själv med argument som "löparknä" och "avsliten hälsena".

Hur gick det då? Jo, man kan väl säga att jag inte var så bra som jag alltid trott... Det ryktades ett tag om att jag kom sist, men sen visade det sig att jag hade en kille hela tio minuter efter mig. Det var jag rätt nöjd med tills jag fick reda på att det var en halt gubbe som gick hela banan...

Jag gjorde inte så många grova misstag, men jag var långsam på att orientera och kollade ofta på kartan. Roligast var att springa i obanad terräng. Tyvärr var jag lite för dålig på att orientera för att det skulle ge så mycket rent flåsmässigt, men vrister och vader skriker av träningsvärk i dag. Enligt Garmin blev det 8.5 km på 100 minuter så det var ju ingen vidare snittfart. Henning var tio minuter snabbare än mig och Uffe spöade oss båda genom att gå runt på strax under timmen.

4 kommentarer:

MarathonMia sa...

wow! Den klockan och de skorna = to die for.

Orientering = hmmm, jag är glad att jag inte går vilse i min egen hall!

Fredrik (Sampan) sa...

jag är säker på att du har en lysande orienteringskarriär framför dig, du har grace gosse, skulle kunna tänka mig att springa typ den s.k. fjällorienteringen med dig, man tävlar i patruller, men först måste jag träna upp mitt steg en aning, yupp yupp yupp

askan sa...

Mia,
jepp to die for... 1h40 minuter på en bana som skulle vara under 6 km... jag har nog också potential att gå vilse i min egen hall, iaf om jag får en karta.

Sampan,
jo jag brukar ju beskrivas med just "grace" så det stämmer nog. Träna upp steget sen åker vi!

Fredrika sa...

Hahaha, orientering måste jag bara testa någongång. Det lär nog också bli hur galet som helst. Men vad gör det, om man är snygg i skogen med matchande gear ;)