onsdag 5 augusti 2009

Genrep inför GAX

Nya klockan och ryggsäcken, i bakgrunden betar Skåneledens mördarkor


Med 10 dagar kvar till GAX tyckte jag det var dags för det sista lite längre passet och det var också på sin plats att förlägga det ute i terrängen på Skåneleden. Tanken var att det skulel bli lite av ett test för de nya prylar jag skaffat på sista tiden:

Garmin Forerunner 310XT, äntligen har jag en GPS-klocka

Runekakor som energi - har fått en trave av Katarina som hon och Kasper hade över sedan TransAlp. Jepp, vi snackar köpekakor.

Nya hyper-deLux-strumpor som får svetten att lukta sommaräng

Nathan hpl 020 löparryggsäck med vätskesystem (tredje passet med den)

Det börjar medelbra när deLux-strumporna spricker när jag ska ta på mig dem. Detta ska snart visa sig bara vara en av dagens flera motgångar. Eftersom jag inte litar på nya strumpor så hade jag med mig ett par extra och kunde ändå springa i väg.

Jag valde att ta en 15-km-slinga som jag sprungit ett antal gånger och jag känner redan efter hundra meter att det är rekordvarning i dag. Efter fyra kilometer kommer andra motgången; det rinner vatten längs min rygg och det är vätskeblåsan som släppt i limfogen. Tredje passet och den pajjar, det drar ner betyget på denna annars fenomenala ryggsäck.

Nåväl, jag fortsätter utan vatten och tänker att rekordet ska ändå slås. Efter ungefär 6 km kommer då tredje motgången; leden är fylld av kossor.

OK, det är lätt att sitta hemma och vara orädd för kor, men när man tvingas gå på coctailpartyavstånd mellan dem är det inte lika kul. Jag övertalar mig själv att de är snälla, men så reser sig en kossa upp och dumblänger på mig. Går jag för nära hennes kalv? Nej, de är snälla. Men så reser sig en jättetjur upp och nu lägger jag benen på ryggen i motsatt riktning. Tar sen en omväg runt hela fäladen och runt alla elak kreatur och ser mitt banrekord ryka all världens väg.

Men benen och kroppen känns bra. Jag mumsar Runekaka och magen protesterar inte trots att jag saknar vatten. Vädret är fint och den här delen av Skåneleden är otroligt vacker med ängar och åsar. Lite mycket kor bara och på ytterligare ett ställe blir jag hindrad.

Väl tillbaka i Skrylle har jag sprungit rundan plus lite till, 15.5 km på under 90 minuter och det är faktiskt rekord. Men nu känns inte kroppen speciellt bra längre och det gör ont i musklerna. Jag dricker lite på Skryllegårdens toalett och sticker sen ut på 3-km-slingan och nu degenererar kroppen snabbt. Det känns som jag sprungit en marathon och det går riktigt tungt. Dessutom springer jag fel och får springa över 5 km istället för 3.

I mål så kör jag direkt till Dalbys konsumbutik och köper en liter fruktyoghurt som jag halsar, 800 kcal på 20 sekunder borde göra susen. Men det är nåt som inte stämmer, kroppen är sliten nu flera timmar efter och jag mår illa. Känns precis som efter ett långt lopp, inte ett träningspass.

Ganska dåligt genrep med andra ord, både fysiskt och materiellt. Men, dåligt genrep - bra premiär :)

7 kommentarer:

Fredrika sa...

Dåligt genrep - bra premiär: precis så är det!

Korna ja. Uuuhhh. Klar adrenalinhöjare.

Cykelmygga sa...

Ska man inte ha kor i koppel?
Eller är jag helt fel ute nu:)

Vilket oflyt du hade med både strumpor och blåsa. Fast det var helt klart rätt blåsa som sprack, tänk på det!

Är lite sugen på 310 när min 305 lägger av så småningom.

Gott jobb Anders!

Kram

Fredrik (Sampan) sa...

gps-klocka är alltid absolut helt nödvändigt. enligt rykten lär orienterare använda sånna nuförtiden. det låter ungefär som doping, eller?

askan sa...

Fredrika,
hört rykten om strandkor som vaktar runt Löderup, bara så du vet...

Cykelmygga,
Rätt blåsa, tur det! :)Och faktiskt hade jag flyt, tänk om den spruckit på nästa pass som är GAX 50 miles...

Sampa,
helt klart dopning och oumbärligt, fattar inte hur jag kunde springa utan fram till igår.

stephan sa...

Du kan nog trösta dig med att Kossor och andra förnuftiga individer ligger och sover på natten.
Det är bara tomten och du som springer mitt i natten! :)

Bear sa...

Ooooh, köbekagor!

askan sa...

steph,
jag tror tyvärr att Skåneledens mördarkor vaktar dygnet runt...

Bear, oh yeah, köbe!