lördag 8 augusti 2009

Tankar inför GAX

Jag gillar verkligen att förbereda mig inför lopp. Det var en av tjusningarna när jag började med triathlon, för där finns det en uppsjö av prylar och saker som måste funka. Efter bara ett par triathlon blir man rutinerad och planeringen gå aldeles för fort för att vara ett spännande orosmoment. Men nu ska jag springa längre än nånsin och äntligen blir det otrampad planeringsmark igen :)

GAX 50 miles går hela tiden längs Skåneleden så det finns hyfsat med vattenkranar för påfyllning av flaskor. Vid 38 km ska en vänlig själ ha ställt ut cola, vatten och bananer i sin trädgård och vid 48 km finns banans enda riktiga station.Där finns alt i matväg plus att man har möjlighet att i förväg placera ut en drop bag. Den har jag mer eller mindre planerat klart nu: kanelbullar, Red Bull, Runekakor, nya strumpor, ny t-shirt, underställströja, en vindväst, batterier, extraglasögon, toapapper, tandborste med tandkräm (jag kan må sjukt illa av den söta smaken i munnen från alla geler mm), sporttejp. Plus nåt mer jag säkert glömt...

En annan planeringsdetalj är själva farthållningen. På Lidingö gick jag ut i en fart som kändes skön men ser jag på mina milpasseringar så var det för fort. Första milen på 51, andra på 53, sen 56, 1:03, 1:06. Spikrakt utför alltså. Därför funderar jag på att springa i bekvämlighetsfart, men tvinga mig till 5 minuters gångpaus efter varje 25 minuters löpning. Förra årets tvåa hade 9 min/km i snitt så det kan inte vara jättemycket man tappar på att gå.

Och så en mindre angenäm detalj: jag ska prova att vänja mig av med koffein för att kunna få koffeinkickar när jag som bäst behöver det, t ex klockan 3 på natten ute på en kall blåsig strand. I morrn börjar kaffe-ransoneringen:

Söndag 1 kopp
Måndag 2 automatkoppar
Tisdag 1 automatkopp
Onsdag 1 automatkopp
Torsdag clean

8 kommentarer:

Snorkfröken S sa...

Förstår att det är mycket att planera inför nästa helg; speciellt med tanke på att stationerna är så långt ifrån varandra. Svårt att veta också vad man behöver, vad man kan tänkas byta i klädväg, skoväg osv. Men fasen vad roligt det låter! Jag sitter redan och är nervös för er tuffingar som ska köra Gax:en.

Ang. farten: har du tränat med gå-pauser också?

Bear sa...

Kaffedetox låter värre än 50 miles löpning ;) Lycka till!

Fredrik (Sampan) sa...

Askan! För mig låter det helt otroligt att köra gaxen. Själv cyklade jag fem mil igår å kände mig rätt nöjd med det!

Om du klarar gaxen är du speciell. Så speciell. Tror jag ska börja kalla dig Anderz.

askan sa...

Snorkfröken,
det är nog värre för de som kör hela, jag kör ju 50 miles med bara en dropbag. Men visst är det en del funderande...

Nej jag har aldrig tränat på gå-pauser. Egentligen borde man nog det, men det är ju så trist att gå.

Bear, kaffedetoxen fruktar jag mest. Och min omgivning fruktar den också.

Sampan, du har ju blivit världens cykelnörd nu så jag förväntar mig nöstan att du kör Vättern om nåt år. Och blir Zampan.

Snorkfröken S sa...

Hehe... "bara 50" :) . Kaffedetox låter också som en bra idé för att få igång kickar. Tror också att min omgivning skulle ha svårt om jag testade en detox; husfriden tenderar att försvinna bara av att det inte finns mjölk till morgonkaffet.

askan sa...

Snorkfröken, hehe det där känner jag igen, att nån snott sista skvätten mjölk på morgonen... jag har seriöst funderat på att frysa in några deciliter i tärningar så det alltid finns backup.

Cykelmygga sa...

Det är lika kul att läsa om din förberedelser.

Kaffedetoxen tror jag stenhårt på. Vilken kick du kommer få där miss i nassen!!

Go Anders, Go Anders, Go Anders!!

Snorkfröken S sa...

Stort lycka till nu! Vad spännande det blir!