måndag 18 augusti 2008

Lisa Nordén

Det är så jäkla kul att vi har en svensk där upp i den olympiska triathlontoppen! Så kul att jag för första gången i detta OS ställde klockan för att gå mitt i natten. Tyvärr blev det aldrig spännande ur svensk synvinkel; hon kom efter i simningen och fick cykla i den bakre klungan som inte hade en chans mot den starka förstaklungan. Hon avslutade med en stark löpning, men den stora showen stod australienskan Snowsill för som verkligen sprang skiten ur alla andra.

Två saker slog mig. Man måste kunna förbättra triathlon som tevesport. Under simmomentet har man ingen aning om nånting och för svensk del var det ju det som avgjorde allt. Finns det inga chip eller gps sändare som funkar i vatten?

Sen är det ju för tråkigt med drafting i triathlon... Jag har hört att det är för publikens skull, men jag kan inte förstå varför det skulle göra saken mer spännande. Det är ju knappast så att nån rycker för att tjäna 20 sekunder på cyklingen för att komma in med mjölksyra till löpningen.

Den egna träningen har kommit igång så smått. Ett par teknikpass simning och så ett lugnt 8-milapass på cykeln. Simningen går riktigt bra, men på cykeln kände jag att kroppen inte har återhämtat sig till 100%. Men det spelar ingen roll, just nu är det projekt "Bygga upp" som gäller. Rehab, core, rörlighet och annat smått och gott varje dag och jag börjar redan känna mig starkare. Jag håller på att reka fram olika övningar så jag kan vidarutveckla mina program, men jag vill inte gå för fort fram. Minns hur jag knäckte mig och min rygg helt på ett fyspass med Heleneholm i våras.

Under cykelpasset hände en lite rolig grej. Helt plötsligt fastnar pedalerna och jag kan inte trampa mer. Stannar och inspekterar cykeln och ser att jag lyckats med värsta trolleritricket, växelvajern går genom kedjan! Kanske vardagsmat för mer erfarna cyklister, men jag har aldrig varit med om det förut. Det var en länk i kedjan som gått upp och det varbara tacka gudarna fö ratt det inte hände tio mil tidigare, dvs under Kalmar triathlon.


Magic!

4 kommentarer:

Cykelmygga sa...

Vissa kan ju "trolla med knäna". Uppenbarligen är du en av dem??!

tillbakatillutmattning sa...

8 mil... är det att försiktigt rulla igång kroppen? Jag har inte kommenterat ditt Kalmaräventyr tidigare men gör det nu: STARKT!

Klarar du en sådan sak kommer du bara bli bättre om du blir "kompis med vilan".

askan sa...

Katarina,
Jo, jag kan tydligen det. Tyvärr kostade det några hundra när verkstan skulle trolla loss kedjan.

tillbakatillutmattning,
det var 8 luuugna mil. Jag hade inte klarat cykla fort för många muskler var fortfarande utmattade. Men jag blev lite slak efter 5-6 mil så systemet hade nog inte återhämtat sig helt.

Cykelmygga sa...

Shit, det var dyrt. Du får anlita Kix cykelverkstad nästa gång:)