måndag 4 augusti 2008

Kalmar triathlon short version

En liten snabbrapport från Kalmar innan jag orkar göra en riktig tävlingsrapport.

Jag är så grymt nöjd! Jag kom i mål och jag kom i mål på en bra tid och jag mådde bra nästan hela loppet!

Simningen var jättekul. Jag hade ställt mig rätt långt fram så det hela började med ett äkta hederligt fem-minuters slagsmål, precis som jag föreställt mig starten på en Järnmannen-tävling. Första varvet simmade jag riktigt bra, men andra navigerade jag riktigt dåligt. Sluttiden på simningen blev ändå långt bättre än förväntat, 1.12.42.

Efter en lugn och långsam växling cyklade jag ut. Min enda prioritering var att få ner pulsen och det lyckades fint. Jag körde hela första varvet på runt HR145. På andra varvet började det regn och farten gick ner lite, men inga problem energimässigt eller psykiskt och benen kändes rätt starka. Efter 12 mil kom min stora dipp. Det var motvind, jag kände mig svag och mådde dåligt. Under tre mil handlade det om damage control; först bort med illamåendet och sen in med en massa energi. Planen funkade och sista milen mådde jag kanon. Kom runt cyklingen på cirka 5.54 vilket var lite snabbare än väntat.

På löpningen hade jag stora problem med ryggen första 2 milen, det högg som en kniv, men det släppte sen. Mina dåliga vader gjorde ont i stprt sett hela tiden och efter halva löpningen fick jag slå av på temåpot ordentligt för annars krampade de. Fördelen med detta var att resten av kroppen mådde bra och sista 15 km var helt underbara, jag bara sprang och njöt. Kom runt löpningen på en tid som var betydligt sämre än väntat, 4.27.48, men det gjorde inget, jag var överlycklig! Sluttid 11.41 och jag klarade sub-12!!
Glada heleneholmare med grymma svenska mästaren Tessan som galjonsfigur. Självklart bär jag en Hawaii-skjorta dagen och sporten till ära.

4 kommentarer:

Cykelmygga sa...

Grattis Anders!!
Är grymt imponerad av din prestation och fokus.

Benet sa...

Kanon! Tjoho! sub-12 i ett lopp där du mådde bra i stort sett hela tiden. Imponerande!

Stora Gratulationer från andra sidan Skåne!

Benet sa...

Grym skjorta förresten! :-)

askan sa...

Tack ska ni ha! Jag är jättenöjd! HAr man ingte fysiken får man ha fokus istället :)