onsdag 25 juni 2008

Naprapatens dom

I dag bar det av till naprapaten Björn på Tre Kotor för ett första besök. Egentligen har jag lite svårt för putslustiga företagsnamn, något som ju annars frisörer är mästare på. Tänker bl a på Sax-o-fönen och Clip Day. Vet inte varför just frisörer brukar vitsa till det, jag har försökt ta upp det med KArina som u är fd frisör, men hon är också oförstående. Anyway, Björn gav ett seriöst och kompetent intryck och det är ju det viktigaste. Han gick igenom min kropp grundligt, gjorde tester, mätte svank och försökte hitta varför jag har såna problem med ryggen och hamstrings. Jag saknar tydligen tydligen svank, mer eller mindre, och har en riktigt dålig hållning. Behöver brösta ut mig mer, kaxa upp mig. Min rumpa är också för svag i förhållande till lårmusklerna. Efter lite knäck-, knak- och stretchbehandling gick vi igenom olika övningar jag kan köra hemma för att komma till rätta med det och nu känner jag mig riktigt peppad. Köpte loss en sån där upplåsbar jätteboll också för att kunna köra vissa av övningarna.

Den första är bara benböj med ett kvastskaft på raka armar. Det låter ganska lätt, men med min rygg går det inte alls just nu, jag böjer mig framåt. Nästa övning var "stålmannen på boll" där jag ligger med magen på bollen, lyfter vänster hand och tumme mot taket och höger ben. Sen växlar man såklart. Övning nummer tre var den jävligaste. Jag ligger på mage och spänner ihop skulderbladen och upp med benen, detta i 8* 1 minut. Den övningen kommer ge träningsvärk, det kan jag lova. Avslutningsvis ska jag köra utfallssteg för att stärka rumpan. Inte så många övningar till att börja med, men förhoppningsvis ger det resultat.

Känner jag att det ger resultat kan jag ju fundera på att träna på kliniken. De hade ett litet gym för funktionell styrketräning och så har de coachad gruppträning nån gång i veckan. Men först hemmaträning.

Medan jag var hos naprapaten så var Rune hemma hos Katarina och Emil och busade. Emil och Rune kan leka riktigt bra ihop nu och de lär sig en massa av varandra. Kanon att jag fick hjälp med lite barnpassning, det tackar jag för och hoppas jag får återgälda det en annan gång.

Imorrn fyller Rune år! Första födelsedagen och det känns lite stort. Får tankar om förlossningen och hans första dagar och blir lite rörd. Bara ett år sen han var en liten pytting och nu är han en ganska stor bit som precis lärt sig gå. Känns både som det bara gått en dag och tusen år på samma gång.

4 kommentarer:

Cykelmygga sa...

Fnissar fortfarande åt synen av Emil som "kör bil" i trainern. Och det var Rune som visade honom. Han har krupit förbi den utan intresse i flera månader!

Kör nu duktigt med kvastskaft och boll så du kan springa fullt i vinter. Det är ju inte alltid de övningarna med mest vikt som är jobbigast...

Benet sa...

Hehe, håller med om att Tre Kotor var ett synnerligen fjantigt namn, men det är ju som tur är inte alltid företagsnamnet som bestämmer kvaliteten på servicen.

Hoppas övningarna hjälper gott!

Förstår vad du menar med att barnens första år går både fort och långsamt. Det händer så otroligt mycket det första året.

Mina fyllde 6 och 9 härom veckan. Kan inte fatta att det var 9 år sen jag blev farsa för första gången. Otroligt vad tiden flyger...

tillbakatillutmattning sa...

Träningvärken kan bli jäklig efter sådana däringa övningar... Hoppas det funkar för dig.

Min erfarenhet är att man inte ska överdriva. Kör programmet som han/hon satt ihop till dig. Inte mer inte mindre. För mycket blir inte heller bra. Åtminstone inte för mig...

askan sa...

Katarina: Ja de lär varandra en massa. Hoppas bara inte att Runes fascination för vinflaskorna smittat av sig :)

Jag ska köra så kvastskaftet ryker!

benet: Tiden bara flyger och ändå känns det som han alltid funnits. Konstigt.

tillbaka: Problemet är att han inte sa hurofta jag skulle köra. Jag tänkte varje dag, men det kanske blir för mycket. Det är rätt få övningar än så länge. MEn annars brukar det ju bli att man kör som fanken i början och sen lägger man av helt...