onsdag 12 maj 2010

Min källare, mitt gymLördag kväll, fest med kompisarna? Film och chipsmys i soffan? Nej, tunga knäböj i källaren, inklämd mellan värmepannan, cirkelsågen och halvfulla målarburkar.
-
Runt om i Sverige står det massor av dåliga samveten i form av motionscyklar som fungerar som tvättställningar, pilatesbollar med pyspunka och roddmaskiner inskjutna under nån säng, innanför bakmaskinen. Jag har själv varit rädd att jag ska bli en av dem som samlar på mig massa träningsprylar som sen får stå och rosta, men tvärtom har min hemmaträning blivit basen i min träning.

Min källare är inte direkt optimal som träningslokal. Det är lågt i tak så lyft över huvudet som ryck, stöt eller kettlebell-svingar får man köra utomhus eller i hallen. Det är också lite trångt och man får liksom passa in sig så man inte smäller i nåt. Det blir också väldigt varmt från värmepannan, men det är säkert bra och uppmjukande för musklerna.

Jag har egentligen bara basutrustningen, men med det kommer man långt: En skivstång med totalt 140 kg vikter, romerska ringar, två kettlebells och en cykeltrainer. Pullups kör jag i trappan eller i en balk utomhus. Skulle gärna haft en bra plyobox att köra hopp på och en Concept-2 roddmaskin, annars har jag det mesta jag behöver.

Jag gillar min källare.Järn och betong, en oslagbar kombination

Kettlebells, Kurt Kinetic cykeltrainer och sopsortering

3 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Låter som en grym källare! Vi har ingen källare så här står det träningsgrejer mest överallt! Men träningsprylar är väl de finaste möblerna :)

askan sa...

Anna, det är en grym källare! Där finns även gästrum, frisörsalong, ....osv. Jo klart man vill byta ut fåtöljen mot en trappmaskin...

Anonym sa...

Just do it!.......................................................