lördag 24 april 2010

Munkastigen trailrun

Munkastigen var en härlig upplevelse! 44 km terräng längs finfina stigar från Olshammar till Laxå i Närke. Massor av kul folk och solen lyste från sin bästa sida.

Dagen började med en massa små missöden som att jag körde iväg med bensinmackskaffet på biltaket och annat, men på nåt sätt höjde det bara förväntningarna inför det som väntade.

Efter att ha snackat lite med nya och gamla bekanta så var det dags för start. Loppet började med lite uppförsbackar och som boende i platta Skåne fick jag upp flåset direkt. Hittade dock en skön rytm och bestämde mig att i dag är inte dagen jag kraschar, jag ska springa om folk på slutet och inte tvärtom som annars är brukligt.

Första delen av loppet går genom rätt teknisk terräng och jag småstukade fötterna flera gånger. Mina klumpiga Nike Air halkade och blev tunga av de blöta stigarna. Men jag kände mig stark i benen så det var bara att trycka på.

Efter 20 km blev jag upphunnen av 2 brittiska tjejer som på nåt sätt lyckades hetsa mig till en djävulskt tempo. Har aldrig sprungit så fort i skogen förut och jag visste naturligtvis att det här barkade åt helvete, men det var en sån magisk löpupplevelse att jag struntade i det och bara köttade på. Efter 4-5 km kamikaze-löpning drog jag i mig en Redbull och strax efter det kraschade magen och jag fick släppa dem. Tur var nog det, annars hade jag förmodligen fortfarande legat och gråtit under en tall nånstans...

Fortsatte i lite lugnare som senare gav utdelning när jag kunde springa om en del folk sista milen. Kom i mål på 4:27 och det får jag vara nöjd med, fick nog ut det mesta av den löpform jag har just nu.

Kul lopp som kan rekommenderas till alla som gillar trail-löpning. Banan är väl utmärkt och enkel att följa. Sista milen lite tråkig, men resten är väldigt vacker. Åk dit nästa år!

Mellantider:
0-1 mil 1:03:10
1-2 mil 59:12
2-3 mil 1:03:59
3-4 mil 1:00:07
Marathonpassering 4:18:38
Mål 4:27:16

8 kommentarer:

Snorkkis sa...

Bra tempo i terrängen där! Låter verkligen som ett fint lopp, och yes - nästa år ska jag vara hel och med!

Martin Altemark sa...

Fan va bra du är! Önskar jag delade din kärlek till löpningen - du måste få många fina upplevelser med den!

Lars-Åke sa...

Stabilt lopp av dig. Kul att ses igen.
/Lars-Åke

Bear sa...

Låter underbart det där, kuta runt och håva i sig skräpmat! :)

askan sa...

Snorkkis,
Tack, det kändes bra också! Då ses vi i skogen nästa år då:) Läk nu!

Martin, tack, jo lite länbgre löpningar ger fina upplevelser. Skulle vilja ta upp det på nästa nivå där de äventyrliga loppen ligger.

Lars-Åke, grattis till medaljen! Kul att snacka lite före loppet. Vi ses i nån skog nånstans :)

Bear, det ju därför man springer långt, för att hinna få i sig massa skräpmat (med gott samvete). Men ingen pizza denna gången,,,

Ellinors dröm sa...

Låter som en mycket trevlig tävling. Kanske nästa år om vintern är mild.

Anonym sa...

我對自己的信心已超越別人對我的評價........................................

gordon sa...

Galet bra lopp det där. Vi ses nästa år.