onsdag 26 maj 2010

Från Asa till Växjö på Sigfridsleden


Starten vi Asa vandrahem.Soligt väder kokte skallen


Sigfridsleden går på stigar och kalhyggen men en hel del på mindre skogsvägar och grusvägar. Vissa bitar går på asfalt, men det kompenseras av äkta småländskt idyll.
Sampan och Anne mötte upp på cyklar och bjussade på kaffe och macka!


Kartan i handen är ett måste på denna led, eftersom man ibland tvingas retirera när stigen och markeringarna försvinner. Det var bra nära Asa och Växjö och lite sämre däremellan.Den här vattenposten vid Stockekvarn var efterlängtad. Min hjärna var halvkokt när jag nådde den. Annars finns det gott om hus där man kan fråga efter vatten.


Mycket vackert kring Gasslanda men här var varken stigar eller markeringar nåt att hänga i granen och jag tvingades ta en omväg.Rätt opålitliga spänger över bäckarna. Me like.Som ett test körde jag O'hoj som energi. Nackdelen var att jag fick hålla den i handen hela tiden. Den var inte tung, men man såg ju ut som en byfåne.Gripeberg utanför Växjö. Stormvält skog som bara fått ligga, men stigen är röjd och i kanonskick. Detta var ett riktigt häftigt ställe att springa på. Man kommer nära naturen när man får se vilka krafter som finns i den.


Efter 47 km med O'hoj som huvudsaklig föda så rök den i första bästa papperskorg. Sött och sliskigt, det finns nog bättre sätt att få i sig energi.

7 kommentarer:

gullfot sa...

Fint! Och skrattar glatt åt O'hojen.

Anna (Orka mera) sa...

Härligt! Men ohojen hade jag klarat mig utan... Men jag kan tänka mig bybornas reaktioner när en främling springer genom byn med en tub ohoj :)

Dunceor sa...

Ser grymt trevligt ut och jag håller nog med, O'hojen hade jag gärna sluppit. Den mesta gelen är förvisso minst lika sliskig men den känns bara otymplig ;)

Anonym sa...

Härligt. Ohoj, alltså? Blir det Tutti-Frutti-strössel nästa gång istället för en bar?

Camilla sa...

Underbart! O´hoj:en blev liksom pricken över i:et som gör att jag för alltid kommer minnas ditt inlägg, ha ha...

Fredrik (Sampan) sa...

riktigt snyggt, askan!

askan sa...

gullfot, Mycket fint. Oroa dig inte för ohojen, den är o-vegan så du slipper...

Anna, jag kände mig inte speciellt proffsig med den i handen.

Dunceor, ja 350 gram med gel av en och samma smak hade fått mig lika illamående.

nerdkond, Strössel...mmmmm, kan man bölanda lakrits med tuttifrutti?

Camilla, jag komme rinte heller glömma, eh smaken av kola...

Sampan, tack för kaffet och sällskapet!