torsdag 13 november 2008

Seg comeback

Så har det äntligen hänt; förkylningen har lättast något och jag har hamnat i åtminstone delvis träningsbart skick. Så jag borde varit överlycklig igårkväll när jag skulle ge mig ut på en kortare löptur, men nope, det kändes motigt och skitsegt att ge mig ut. Klockan var visserligen halv tio på kvällen efter en dag i 110 knyck, det blåste skånska vindar, var kallt och duggregnade. Dessutom hade jag en nyäten Vegetable Special utan paprika i magen. Men det var inte de här omständigheterna som gjorde det segt, utan träningsuppehållet. Förra hösten var jag i mitt livs löpform och var kanonpeppad på att ge mig ut på ensamma kvällspass i en mörk Pildammspark. Regn och vind gav bara extra krydda och jävlaranamma. Men nu har den ofrivilliga vilan från träning gått över kullen där man inte längre blir mer och mer sugen ju längre tid som går, utan mer och mer bekväm i soffan. Och ju sämre formen blir, desto svårare är det att tycka löpningen är rolig. När jag väl kom ut till slut så var det inte speciellt kul, tyvärr. Det var ganska segt, lunkade runt och rapade vitlök, billig ost och mjöldeg. Så nu gäller det att bita ihop, löpkul är bland det bästa som finns, men det kommer fanimig inte gratis. Och sällan med en pizza i magen.

4 kommentarer:

Cykelmygga sa...

Nä fy f*n för vilöksrap. Leverpastej ska man inte heller äta precis innan ett löppass...

Ge gärnet nu, upp för den här kullen, upp kommer man alltid, förr eller senare. Du vet var du ska och hur du vill att kroppen ska kännas!!!

Hur segt det än känns så är du ändå på väg igen, mot en ny säsong med roliga tävlingar och happenings!

Go Anders, Go!

askan sa...

Ja nu jävlar gäller det att bita ihop. HAr just haft en intensiv träningshelg så vi får se vad det leder till: tilbbaka i träningen eller tillbaka i sjuksängen...

tillbakatillutmattning sa...

Har du ingen go bok på lager som kan ge inspiration? Kropps 8000+ eller liknande brukar kunna sätta fart på träningsentusiasmen så det räcker och blir över.

Tipsa gärna mig om du har något stående i hyllan.

askan sa...

Tillbaka, den måste jag köpa (Kropps bok). Tar gärna fler tips. Jag har mest läst träningsböcker och de är kanske inte inspirerande på det viset. Nu läser jag Running through the wall som är rätt inspirerande, olika ultralöpare berättar om nåt lopp eller annat.