måndag 1 februari 2010

The GAX training pass och Yours truly


Igår var det dags för årets första långrökare: 53.6 km på Skåneleden. Det var GAX-Stefan som hade dragit ihop ett gäng för att springa på "Yours truly"-dagen: ett lopp där folk runtom i världen springer minst 50 km och sen mejlar in sitt resultat.


Det började inte helt bra. Jag bor exakt 350 meter från Södervärn, där starten skulle gå. Jag vaknade också i god tid, lagade ordentlig frukost, skottade tomten, gick med hunden, bytte om... och vips var klockan fem minuter i åtta och jag kunde inte hitta mina vattenflaskor. Efter en snabb spurt var jag framme på Södervärn, men inte fanns där några löpare. En taxichaffis informerade mig om att "jo faktiskt sprang det i väg ett gäng för 5-10 minuter sedan". Jag var lite osäker på hur Skåneleden går genom Malmö, men chansade rätt och kunde komma ikapp gruppen redan i Rosengård.

En annan Anders filmade


I Torup stannade vi och fikade på caféet. Billy's pan pizza och kaffe var nog det som sålde bäst. Ute i Bokskogen var planen att springa två varv på milenslingan med paus på cafét efter varje varv. Milenslingan var helt igensnöad och första varvet tog drygt 90 minuter.Byfåne


Kroppen kändes bra, fullt med ork, men mina blöta fötter började få lite lättare skavsår här och var. Provade det gamla knepet med torra strumpor och sen plastpåse utanpå och det tillsammans med ett kilo vitt vaselin funkade klockrent. Inga mer problem.


Nästa varv gick nog aningen fortare; nu hade vi ju gamla fotspår att sätta fötterna i. Sista fikan drog ut på tiden, men till slut var det dags för löpning hemåt. Kändes riktigt bra, aldrig några energidippar, bara lite ont i anklar och knän pga det besvärliga underlaget.
Målgång hemma hos Stefan med cola och chips ungefär halv fem på eftermiddagen. En riktigt härlig löpardag!


En något suddig men nöjd Stefan pustar ut på Torups café

7 kommentarer:

Bear sa...

Haha, stollar! :) Härligt dokumenterat!

Anna (Orka mera) sa...

Så härligt galet kul! Måste jag också prova någon gång. Fast i plus 17 och sol :)

Camilla sa...

Byfåne? Du är ju skitsnygg!

Martin Altemark sa...

Helt tokigt! På ett bra sätt!

askan sa...

Bear, lite stolligt var det allt, men kul!

Anna, Skåneleden är kul ialla väder!

Camilla, tack! Nån nytta ska man ju ha av cykelmössan i vinter,,,

Martin, tack, för jag tar det som en komplimang :)

gullfot sa...

Så jäkla synd att missa detta! Jag har tjatat om det tidigare, jag får flytta ner helt enkelt.

Blev förresten uppringd av en tjej på morgonen som letade efter er. Vet inte om hon fick tag i er sedan, eller vad som hände.

askan sa...

fredrika,
ja du får flytta ner, det duger inte att missa sånt här ;) Fast ni har ju massor av ultragodis i Stockholm så det är nog egentligen bästa stället för sånt... Fasen vad synd, för den tjejen dök aldrig upp. Jag missade som sagt också starten men eftersom jag hittar vägen lyckades jag springa ikapp.