onsdag 3 november 2010

Tillbaka på Crossfit Malmö

Brorsan framför men 25 sek efter :)
(foto: Crossfit Malmö)


Äntligen tillbaka på Crossfit Malmö efter mer än ett halvårs frånvaro. Ganska mycket som hade hänt sen sist, framför allt var gymmet fullt av grymma atleter, riktigt sporrande att se. Sån vill jag också bli :)

Planen nu är att komma igång med crossfit:en på ett mjukt sätt. Flera pass har olika vikter för dam och herr och jag kommer ta damvikterna rätt av i början, även när det känns som jag orkar mer. Om jag misstänker att ett pass innehåller för många repetitioner för mig så kommer jag skala ner. I början är det viktigaste att få upp kontinuiteten och antalet pass i veckan, sen intensiteten och sist belastningen.

Jag och brorsan körde ett A-pass igår, som är lite special för nybörjare. A-passen fokuserar på de mest fundamentala rörelserna inom crossfit. Den här dagen var fokus på Overhed squat och efter lite uppvärmning med kettlebells så körde vi teknik- och rörlighetsövningar med kvastskaft. Känner att jag har lite att jobba på när det kommer till rörligheten… ja tekniken också. Men jag gillar OH squat. Tror stenhårt på den som viktig övning för den som håller på med trail- och ultralöpning. Det kräver och ger stabil kropp, från topp till tå, och är kanon som dynamisk rörlighetsövning.

Passet avslutades sedan med en WOD innehållande OH squat.

6 varv på tid:
6 OH squat 20 kg
8 armhävningar
10 kettlebell swing 16 kg

Tid 5:20

Egentligen borde jag kört tyngre, jag hade mer att ge, men nu håller jag mig till min plan. Nice and easy! Satan vad kul det var! Slog brorsan med 25 sekunder också.

Inga kommentarer: