söndag 15 augusti 2010

Träning DVD


Sen Full moon race har mitt knä varit helt kvaddat. Nu gör det inte längre ont när jag går, men springa funkar fortfarande inte. Efter några veckors tom träningskalender bestämde jag mig för att ta tag i det igen och försöker nu köra minst en timme om dagen. Tyvärr är ju knät rätt central del i de flesta träningsformer, men vanlig hederlig gympa funkar fint. Sista veckan har därför blivit en orgie i olika tränings-dvd. En kompis frågade om jag testade olika pass och det kan man ju säga att jag gjort. Vinnaren än så länge är Friskis & Svettis "Stark och stabil". Inte lika tillfredställande som att springa eller som ett maximalt crossfitpass, men det känns bra i knä, kropp och sinne!


5 kommentarer:

Bear sa...

Det ska vara roligt också, så lek på tills knät tillåter lite mer belastning!

Snorkkis sa...

Har inte sett F&S dvdn tidigare, så det var nytt. Och som du skriver... är benen paj är det svårt att hitta något program som funkar. Man kan inte köra insanity med knäont precis.

Tycker du att den dvd:n funkar bra att göra hemma, utan att man hoppar ner allt från bokhyllorna etc.?

Karin sa...

Tråkigt med knät, hoppas det blir bättre snart!

Dunceor sa...

Simning är ju annars klassisk träning man i princip alltid kan utföra. Annars är det yoga som vi snackade om. Men man får nog passa sig för vissa övningar så du inte belastar knäet. Även pilates kan du göra.
Hoppas du blir bättre.

Katarina M-I sa...

Fasen Anders. Detta är öken.

Men du har en poäng, man lär sig "the hard way" att inte klaga. Man ska vara glad att man kan när man kan. Punkt.

Skrapade ihop 3 h i skogen igår. Jag var långsam, svag och pinsam. Men jag njöt. För jag kunde.

Kram