lördag 26 juni 2010

Jättelångt!


Leffe och jag redo för starten i Norrtälje

Efter en lite hektisk vecka är det dags att kika tillbaka lite på Jättelångt som gick förra helgen. Loppet är en långrökare på 68 km och går genom vackra Roslagen mellan Norrtälje och Grisslehamn. Underlaget är blandad terräng, asfalt och grusvägar.

Inför loppet hade jag i traditionsenlig anda ont i halsen, huvudvärk, ont i ryggen, denguefeber, malaria, avsliten hälsena och krossade knäskålar. Lika laddad som vanligt menade Karina när jag gnällde dagen före loppet.

Före start fanns det gott om tid att snacka med nya och gamla löpkompisar. Micke, Håkan, Maratho-Mia, Zebban, Kristina, Lars-Åke, mfl. Kul att ses!

När startskottet gick sprang hela klungan på cirka 40 personer bakom en Toyota-bil som ledde oss runt i Norrtälje. Ett kul sätt att starta loppet på och det gav en känsla av att vi sprang det här tillsammans. Nackdelen var väl att farten låg runt 5:30 första 5 km, vilket är i saftigaste laget för mig när man har så långt framför sig. När bilen släppte och det var fri fart ut på Roslagsleden så stack alla i väg som kanoner, utom jag, Leif och Håkan och några till. Istället la vi oss sist och joggade på i en fart som verkade rimlig att hålla hela vägen och faktum är att jag och Leif som sprang ihop, vi höll exakt samma fart hela loppet. Det har aldrig hänt förut. Och det kändes som jag kunnat hålla den farten nån mil till.

Loppet hade vätskedepåer utöver det vanliga. Mest imponerande var den på PEKs (en av arrangörerna) veranda. Där fanns allt och lite till och jag som i vanliga fall försöker minimera tiden i depå hade svårt att välja mellan löpning och fortsatt bullkalas.

Loppet flöt på bra, vi klättrade stadigt förbi folk och hade inga direkta dippar. Leffe var lite låg vid nåt tillfälle men fem minuter gångpaus och några mackor var allt som krävdes för att få honom på banan igen.
2 km kvar!

Eftersom jag har en historik av att ofta springa fel på den här typen av lopp la jag och Leif extra krut på uppmärksamheten. Så fort vi inte såg en markering stannade vi upp och kontrollerade. Det visade sig sen att väldigt många hade sprungit omvägar, så det var det väl värt.

Efter 67-68 km och 7h 45 minuter nådde vi målet och där väntade varma filtar, massage och lyxig mat. Som om inte detta vore nog fick man sedan skjuts till duscharna nån kilometer bort. Ett fint slut på ett förstklassigt arrangemang.

Det var kul att springa ihop med Leffe och det funkade kanon. Så pass att vi bestämde att vi springer Full moon race tillsammans om några veckor.
Inte världens skönaste skavsår

15 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Använder mig av frugans bloggidentitet för att fråga dig en sak som du nog har svar på: Jag tränar inför BAMM för tredje året i rad och kommer snart befinna mig på Österlen i 4 veckor och undrar ifall du har tips på terräng med backar i närheten av Tomelilla?

/Fredrik

Anonym sa...

Jättelångt verkar vara ett härligt arrangemang. Men det där skavsåret avundas jag dig ICKE!

askan sa...

Fredrik,
just vid Tommelilla har jag aldrig sprungit, men har du bil så hade jag sökt upp Skåneleden och omgivningarna runt den. Vid Brösarp finns ju Brösarps backar. Stenshuvud borde annars fungera fint för att förbereda sig inför BAMM, men omgivningen runtikring Stenshuvud är rätt platt så då får du knata upp och ner.

nerdkond, fint lopp, fin natur, fint arrangemang, enda minuset var lite för mycket asfalt tyvärr.

Bear, ja det var det :)

askan sa...

Sorry Björn råkade radera din kommentar när jag skulle radera en av de här irriterande kineserna.

Anonym sa...

成熟,就是有能力適應生活中的模糊。.................................................................

Anonym sa...

人有兩眼一舌,是為了觀察倍於說話的緣故。............................................................

Anonym sa...

很榮幸能到你的BLOG留言o^~^o..................................................................

Anonym sa...

唯有學習不已的老師,才能認真的教,唯有燃燒自己,才能點亮他人的燈............................................................

Anonym sa...

要經常發表文章 最愛你了呦............................................................

Anonym sa...

要持續更新下去喲!!祝你有個愉快心情..................................................................

Anonym sa...

知識可以傳授,智慧卻不行。每個人必須成為他自己。. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Anonym sa...

要求適合自己的愛情方式,是會得到更多,還是會錯過一個真正愛你的人。.................................................................

Anonym sa...

河水永遠是相同的,可是每一剎那又都是新的。. . . . . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Anonym sa...

一棵樹除非在春天開了花,否則難望在秋天結果。............................................................

Anonym sa...

絕不要羞於承認自己不知道的事。..................................................