fredag 30 oktober 2009

Markusloppet 50 km


På väg in till vätskekontrollen, fotot snott från team create's hemsida

Markusloppet 2009 blev en kanonkul tillställning. Regnet öste ner på morgonen och förvandlade Skåneleden till ett traillöparens paradis, mycket roligare terräng än förra årets solskensbana. Efter SUM var jag lite besviken på mig själv för att jag inte lyckades ha riktigt kul i skogen, att löpglädjen aldrig infann sig, men nu var den tillbaka från första metern till den sista.
Sprang hela loppet tillsammans med Camilla från funbeat, en erfaren ultralöpare som är grymt jämn och klarar distanserna ut. Precis en sån man ska haka på vid långlopp :)
Löpningen flöt på fint ut till vändpunkten vid 26 km. Där finns den enda vätskekontrollen och Markusloppets signum: den lika berömda som åtråvärda kladdkakan. Jag öste på med kladdkaka, vetebröd, nån redbullslikande sportdryck och cola. Efter det kommer den stora utmaningen, nämligen att lyckas ta sig ifrån denna enda station med alla godsaker och dessutom komma igång och springa med sin nya bullmage. Sträckan strax efter vätskekontrollen är dessutom ganska jobbig med långa uppförsbackar. Här var nog både jag och Camilla lite sega i benen och det blev en hel del gånginslag i backarna. Nånstans här lyckades vi sen också springa lite fel, men det hör nästan till det här loppet.

Efter en teknisk och väldigt kuperad sträcka över Romeleåsen var det dags för slutbiten och nu började tröttheten slå till. Det var aldrig några problem rent energimässigt, men benen var sega och jag tvingades gå i de sista backarna in till Skrylle. Sluttiden landade på 5h 38 minuter, men den här dagen var tider sekundärt och istället handlade det om en fantastisk löpupplevelse.

Jättekul lopp och jättekul att träffa en massa löparkompisar som Hans och Maria från funbeat, GAX-Stefan, Camilla, Zingo och inte minst de fantastiska arrangörerna Markus och Pär.


5 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Efter att nästan ha dött på halva Marcusloppsbanan i våras är jag grymt impad av er som springer hela!! Men den där kladdkakan är lockande så nästa år kanske...

Bra jobbat!!!

Bear sa...

Kladdkakelöpning, underbart!

Fredrik (Sampan) sa...

du sprang alltså fel i år igen...suck! själv äter jag oxå kladdkaka ikväll faktiskt, men här i småland behöver vi tydligen ikke springa fem mil först! bra jobbat, askan!

Dunceor sa...

Bra kämpat. Jag är ändå rätt glad att jag ställde in då regn och lera är jag inte vän av. Jag är nog en rätt mesig trail-löpare.

askan sa...

Anna,
jag som trodde du skulle vara med i år, men du fick ju en massa strul. Nästa år är du hel och då står kladdkakan i Genarp och väntar på dig :)

Bear, vore nåt för CF Games :)

Sampan,
jag är kass, kanske en orienteringslektion vore på sin plats?

Dunceor,
du får gotta dig åt din grymma ultradebut i Stockholm istället !